Sampah #7 - SHITLIST!

Do you remember the time when we were spending lots of our free time in front of the computer not using the Facebook as our social website to contact with others?

Yeah, I do. What I meant is, using other websites. Such as Friendster. Yeah you know, Friendster.

And I used to put some quite of a hate list in my life in the 'About Me' section in my Friendster profile, which I didn't get the chance to save all of it, sebab aku lupe nk save copy paste natang tu sblm delete Friendster acc aku. Shit.

Tp xpe, thanks to Pam, ya ini blog beliau. Promote sket.

Thanks to him, I've managed to collect back half of that shitlist wpon xsume kan, tp ok la tu kan.

Come to think of it, turns out I've been 'blogging' about shit since those times. :">



MY SHITLIST





1] bila bersandar kat sofa, sofa terheret ke belakang.

2] bila ada makanan tersekat celah gigi, tak mampu nak keluarkan.

3] orang yg tak reti nak flush lepas guna jamban.

4] bila tengok wayang, mengantuk tak boleh nak tahan.

5] bila sakit perut nak berak time kuliah.

6] bila tertidur time khutbah jumaat, mimpi jatuh basikal, longkang atau yg seangkatan dgnnya, then terkejut dan badan tersentak, lalu disedari oleh pakcik pakai lebai kat sebelah.

7] budak suka pakai tshirt/kemeje POLO pirate, berkolar tegak.

8] dengar orang membebel benda yg dah lama tau.

9] dengar bunyi yg tak sedap diulang banyak kali.

10] bila pakai shampoo, buih masuk mata lalu pedih.

11] kaki lepak di shopping complex.bukan beli brg pon.

12] bila men game, tak dapat tewaskan bos, lalu disindir oleh orang tertentu.

13] bila pakai earphone, ada orang sibuk nak panggil.

14] orang yg dia jela yg betul.

15] bila letak kepala kat bantal, bantal tenggelam.

16] bila makan chewing-gum,kemudian tergigit lidah.

17] bila naik kereta, cahaya matahari menghadap aku.

18] bila malas nak study, orang sekeliling semua study.

19] bila study kat meja, pemadam jatuh atas lantai dan terlantun sampai dia pergi lagi jauh.

20] bila naik taxi dengan kawan, kena duduk depan.

21] terhidu nafas org baru bangun tidur@tak gosok gigi.

22] bila ada orang kentut dalam kereta yg tingkapnya tertutup rapi.

23] bila sedar nyamuk sedang hisap darah kat lengan, tapi gagal nak memukulnye.

24] bila ada lalat rilek je merayap kat muka.

25] bila tengok muvi kat depan pc, pastu ada orang masuk bilik tiba-tiba, then tanya "cite ape..?"

26] bila tengok tv dengan parents, tiba-tiba ada babak 18sx.

27] bila tengah menggeliat, orang usik ketiak.

28] bila dah nak hampir rasa nak bersin, tiba-tiba tak jadi lak.

29] orang yg over sangat rendah dirinya.

30] bila tengah lapar nak order makanan, orang beratur panjang.

31] bila tengah jalan-jalan kat shopping complex, jumpe sekumpulan budak bawah umur berlagak otai.."weh bai,jom sebat..aku sangap tak leh blah dow.."

32] orang yg suka pandang rendah kat aku.

33] bile nak koyak kertas testpad pelan2 kasi kemas, tp sangkut terkoyak jgk jd xkemas.

34] bile sarkastik dipandang serious.

35] you, all of you. go die.


Yeah, and every one of them could make me go raging over and over again.






So, about your's, got anything in common with me? :">


P/s : Don't put that card on me, you dumbasses.

9 comments:

Hasbul Ikhwan said...

no 8 : skunk nih pesen pakai baju hackett plak...mmg pesen kolar tegak.hatelist gak??hehe..

bodo ar..
baca shitlist pon aku bley gelak..
siot tol ko nih...

zedRadzai said...

@sebui
hanya list yang aku tulis 2-3thn lepas ni haha dh lama dh bnda ni.

Hasbul Ikhwan said...

haha..
but still bley glak duh...
per pya lawak da...
hehe...

zedRadzai said...

list your's down then.

Anonymous said...

bila berak tp taik xabeh kuar.kna teran gila2 kasi yg tinggal tu kuar.

zedRadzai said...

@anon
nice one. tp klu kata sembelit lg mcm kemak perasaan dia.

Hasbul Ikhwan said...

bler ngocok tp x ke puncak2 gak??
at last give up??
lg kimak...
haha...

zedRadzai said...

@sebui
hahaha aku jrg la jd cmtu, so xdapat la nk masuk shitlist ni

Hasbul Ikhwan said...

haha...
zaid cover.
hehe...