Hey Fella! #1 - Helping Others

Hey fella! :">

Like I've said in my previous entry, I can't wait to get back to Malaysia. I'm enjoying my time collecting gifts for my friends and family.

But hey, it kinda feel like annoying when not-so-kamceng friends back in Malaysia came to you and started all of their interest into buying things from Japan. Things that are quite er.. You know. Harga murah-murah? :"> Pala jubo ko murah.

And the buyer would be..? Yeah, right. It's me.

You see, guys, I have no problem to help people, as long as I'm capable of it, but come to think of it..


"Bro, sport rim kereta sana mahal tak? Tolong angkat satu untuk aku. Siyes ni."

"Aku ingat macam nak angkat DSLR satu. Ko leh tolong?"

"Weh aku ada hal penting nak discuss. Pasal business..."
"Awat?"
"Aku ingat nak mintak ang tolong beli PSP tiga bijik, nak kasi hadiah untuk atok aku dengan dua bini dia"



And the usual lame-ass Maria Ozawa joke.


"Aku nak kirim Maria Ozawa bawak balik Malaysia boleh? Ehehehe eheh ehehe teehehee ehehe htee hee teehee ehehe ehehe."


Geez. I'm not gonna comment on those. Since you guys would definitely look at me the wrong way.


"Eh mamat ni, mentang-mentang belajar tinggi, berlagak gila, orang mintak tolong, kemain dia bising-bising. Tak nak tolong cakap jela elok-elok!"




Yeaaa, yeaaa, I knowwwww. The "Mentang-Mentang" Talk. Cakap la lagi, suka aku dengar.

Belajar tinggi la sangat. Haih. You have no idea.

But seriously, back to topic, asking me out to help buying extremely expensive stuffs and huge things like that sport rim or any other shits, yeah, not all of us are gonna be that guy.

Cuba belajar seni mintak tolong orang tu. Untuk minta pertolongan orang lain, selain betol-betol desperate, ko kena check dulu sejauh mana kekamcengan hubungan ko dengan orang yang ko nak mintak tolong tu.

Ini tak, main hentam je mintak itu ini, mahal gampang pulak tu, kalau murah sejuk la sikit hati nak tolong. Dan sebab tak kamceng, jadi la masalah nak menjaga hati satu hal. Kalau kamceng, takde hal, straight je cakap "Malas doh." <-- ni aku tak pernah la cakap, aku reti jugak jaga hati orang :">

Aku peduli apa ko main-main ke serius, yang aku tau, it's annoying.

Yeah, it's fukken annoying because my ACTUALLY and REAL kamceng buddies back in Malaysia pon takde nak mintak aku macam-macam mahal-mahal dan bukan-bukan. Cool je dorang, kalau ada mintak pon, dorang tau aku mampu beli.

Aku ada la jugak beli gifts like t-shirt and stuff untuk member aku, and when I gave it to him, dia terima dengan hati terbuka. And appreciate it.

You see, it's all about keikhlasan hati. :">

And hey fella, please, enough with the Maria Ozawa joke. It's already lame. I mean, really fukken lame.


P/s : I'm serious.

10 comments:

pepam said...

how about... sora aoi? leon kadena?



p/s: cuban cigar. teehee

zedRadzai said...

@pepam
k la k la bole la tu haha
cigar on its way. igtkan aku lagi dh nk dkat2 kang ni.

pepam said...

teehee. nice ass

tek said...

yo zed..nnt nk blk tlg belikan
aku jeans ebisu 1 ngan helmet aria 1..baru sejuk ati org tgk aku
merempit nnt..nnt aku bayar la k k..

Shakaff said...

belum tahap mintak tlg carikkan AP sketol dengan Murano lagi.

adzuan aziz said...

hey!aku nak stering momo patblas.
rim keta 50 inci.bling2 lima set/
hahaha.emo ke ape bro.;D

zedRadzai said...

boleh2 xdak hal, mintak je apa, mmber pny psl no prob bro.

@wan
lol mana ada emo, aku tau sume org rs cmni.

Anonymous said...

fuckk...pkare yg camni laa pling aku xske kan zed...its happening now..wtfffff~

Anonymous said...

yeh dude its fucking annoying fuck those ppl dude!! bangsat bapa banyak tah aku nak kna bli

zedRadzai said...

lol now i do understand the feeling when using anonymous.

xpe2 para anons, aku phm perasaan kalian.